20 Nisan, 2015

Bebek Bezi


Ah anne ah,
Ne vardı ilk bebeğimde izin verseydin de şu doğal bezlere geçseydim. Bi araştırsaydım bari. aman kızım çalışıyorsun uğraşamazsın, biz yıkadık da ne oldu, aman bizim zamanımız da paramız yetmiyordu diye diye vazgeçirdin 2 ayda beni. İkinci bebemde yanımda olmayışın hayra vesile oldu bak :)
İlk önce 2.5 yaşındaki oğlumu tuvalete alıştırmakla bu fikir oluştu. 18. ayından beri tuvaletimi yapıyorum demesine rağmen asla ve asla wc ye götüremediğimiz oğlumu. Kakalı bezini almak için saatlerce peşinden koştuğumuz oğlumu. Yazın alıştırmak istediğimde de ayrı birşeyler olmuştu. O da ayrı bir yazı konusu olsun.

İbrahim'de araştırma yaparken hazır bezlerin wc alışkanlığını geciktirdiğini öğrenmiştim. Sonra da içindeki kimyasalların ne kadar zararlı olduğunu. Peşinden tuvalet iletişimi diye birşey öğrendim. Hala denemeye cesaretim yok ama yazın muhakkak deneyeceğim. En son minik bebeğim Hüseyin'e doğal bebek bezi kullanmaya karar verdim.
Bunu için de ne aşamalardan geçtim bir bilseniz. Cesaret edebilir miyim diye blog blog bez kullanan anneleri aramalar, bulunca yorumları okumalar... Kim hangi markayı almış memnun kalmış mı? Dünyada bu iş nasıl yürüyor, kim nereden sipariş ediyor? Bunların sonucunda Bir adet Charlie Banana sipariş ettim. 60 tl'ye geldi bana. ama ürün benm için tam bir hayalkırıklığı oldu çünkü içinde inanılmaz oranda(%60-80 civarıydı. Etiket yıkana yıkana silindiği için tam yazamıyorum) sentetik kumaş vardı. bebeğin poposuna değen yerin daha hassas bir kumaş dokusuyla kaplanması gerekmez miydi :(
Bu yüzden başta hayalkırıklığıyla kullandım. ama 60 tl'yi böyle bir ürünün hak ettiğini düşünmüyordum. Bambu bez kullananları duydum ve yine araya araya Alva Baby markasına ulaştım. Bu markaları gönül rahatlığıyla yazıyorum çünkü ne Türk firmaları, ne herhangi bir reklam amacım var. Uygunsuz olduğunu da düşünmüyorum. Türkiye'den alan birilerine ulaştım ve cesaret edip 28 Ocak'ta iki adet bez siparişi verdim. Ne olur ne olmaz deyip expres kargolu 49$ limitinin üzerine çıkamadım. Bedava kargo için bir ay beklemem gerekiyordu. Paranın gözü kör olsun. Araba taksidi, tek maaşa düşme durumları olmasa bu kadar bekler miydim hiç?
Aylardan oldu Şubat, sonra Mart.. Günler günleri, onlar hftaları kovaladı ama ne gelen var ne giden.. Çok üzüldüm tabii. Yarım yamalak İngilizcemle mail attım müşteri hizmetlerine. Çin yılı başlangıcından dolayı 2 haftalık tüm kurumların tatili olduğu 15 gün daha beklemem söylendi, bekledim. Martın sonuna doğru tekrar mail atıp hala gelmediğini söyleyince bayan çok ilgili karşıladı mailimi. kargoda kaybolmuştur o zaman ben hemen para iadenizi başlatıyorum dedi ve en kısa süre içinde paramı iade ettiler.
Bu macera böyle bitmedi tabii.. Bir hafta sonra yan blokta oturan bir arkadaşı eşime bekarlık soyadımı sormuş, bana üzerinde yabancı yazılar olan küçük bir paketin uzunca bir süredir orada olduğunu söylemiş. İki bebeyi de uyutup yan bloğun posta kutusuna bir koşuşum vardı k sornayın gitsin :) büyük uyumamış bile kızarım diye odadan çıkmamış. Haşır huşur paketi açarken yanıma geldi, o heyecandan uyumamasına bile göz yumdum, o kadar yani.
Neyse bizim bezler gelmiş. biri plastik gibi. hem kokuyor hem görüntü öyle. Diğerinin bambu oranı %80, dış yüzü de viskoz yumuşacık. eşim bile ikisini gördüğü anda hemen farkı anladı. Bizde viskozlu olandan minky diye geçiyor siparişe kara verdik. Bu sefer 49$yapacak ve expres gelmesini sağlayacaktık. Yaptık da bize kargo takip nosu verdiler, takipteyiz bakalım. 4 gün oldu kargoya verileli. Kaç günde gelecekse yazarım buraya.
bu sefer kısa çorap denilen külotlu çorabın külodu olmayan halinden, alıştırma külodundan ve liner denilen katı atıklar için bambu kağıttan da sipariş verdim. Çok güzel bambu ürünler var. Onların içinden seçim yapmak için bile kaç kez mail attım müşteri hizmetlerine. Size sadece şunu söyleyeyim bambu charcoal diye bir seçenek var. Yurtdışında çok popüler ama okuduğum kadarıyla kömür tozları ve bambu karışımı bir imalat kumaş. Çok feci su tutuyor geceleri özellikle kullanın diyor ABDli ana-babalar. Ben onun için fitted denen bir ürün satın aldım. İzlenimlerimi paylaşırım yine.. Takipte kalın..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bloguma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.