25 Mayıs, 2015

Özel Günlerinizi Nasıl alırdınız?

Özel gün deyince önce anlaşalım menstruasyon periyodundan bahsediyorum bu yazıda. Diğeri bizim hayatımızda pek yok maalesef zaten..
Evlilik hayatımın 18 ayı hamilelik+23 ayı emzirmeyle geçti. Bu sadece ilk 3 ay hariç anlamına geliyor. İ.'den sonra 6. ayda normal döngüme girerken H.'de ek gıdaya geç geçmemizin etkisiyle bu 7.5 ayı buldu. Lakin herşeyin doğalını aradığım gibi 6. aya yetişmek üzere bunun da doğalını aradım. Çok afedersiniz pedler beni çok rahatsız ediyor. Bir marka dışında hiçbirini kullanamıyordum en bilindik marka sanmayın ama. Tahriş, koku gelmesi, kötü görüntü.. bunlar insanı kadınlığından soğutan şeyler. Halbuki Allah ne kadar güzel bir mekanizma halk etmiş kadının içinde. Vücuttaki tüm pis kan çekiliyor bu dönemde.  Üstelik en kolay hamilelik belirtisi de bu. Yani doğal test olursan sorun yok olmazsan kork/heyecanlan. Bu güzelliği bir de keyfnce yaşayamamak var ben gibi. dayanılmaz ağrılar, hastanelere düşmeler ilk gençlik yıllarımdan beri başımın belası. Kimi evlen geçer dedi, kimi doğur geçer. İkisini de yaptım geçemdi :)
Normal ve sağlıklı bir kadında adet döngüsü hicri ayın son iki ve ilk iki günü arası olan 4 günlük sürede başlarmış.  Sebebi ayın yaptığı med cezir etkisiymiş. 5 günden fazla sürmesi de anormal karşılanıyor Gerçek Tıp kitabında. Hele sancıların hiç adı geçmiyor. Normal süreçte niye sancı olsun ki?
Tüm bunların üstüne bir de pedlerin sancıları arttırdığını, tamponların Toksik Şok Sendromu'na yol açtığını okuyan biri ne yapar? Daha da çok araştırır. Ben de araya araya menstruasyon kaplarını buldum. Sonra da dunyayikurtarankadinlar a rastladım. İlknur Hanım sağolsun bana çok yardımcı oldu. Hem seçimde, hem boyutta; yetmedi kumaş pedler diktiğinden bahsetti. Ben de hepsini birden istedim. Kumaş pedler aynı bebek bezi mantığında tasarlanmış içine havlu koyup kullanabileceğiniz ürünler. İçine dikili halde isterseniz o da mevcut. Bir hafta içinde elimdeydi istediğim herşey. Sağolsun kargo parasını bile bizatihi kendisi ödemişti bir incelik gösterip.
Ben de tipik yurdum insanıyım senelerce farklı endişelerle büyütüldük. Benim vücudum, benim özgürlüğüm demedim diyemedim hiçbir zaman, demeyeceğim de. Benim vücudum ama Allah'ın emaneti bana bir gün hesabını sorar diye düşünürüm; öyle inanırım. O yüzden bekarken bunların kullanılmasını tasvip etmiyorum. Başta içine birşey sokma fikri çok kabaca ve itici geldi. Lakin ilk denemede -normal günde- içimden çıkan yeşil iltihapları görünce içimin aslında istemediğim birçok şeyi barındırdığını fark ettim. Yani dokunulmamış değildi, mükemmel değildi. Dengesini içeri geçici birşey sokarak bozmuş olmayacaktım. Kalıcı şeyler sokulmasını doğum kontrolü amaçlı bile olsa doğru bulmuyorum şahsen.Velhasıl gelelim deneme sonucumuza.
SONUÇ: Tüm ürünler benden tam not aldı. hiçbir ağrı, sızı yaşamadan günler geldi geçti gitti.; tam da kitapta yazdığı üzere. Bebeğime kumaş bez almakla ne kadar doğru bir hareket yapmış olduğumu da daha iyi anladım. bu konforu yaşamamda emeği geçen, fikir verenlerin yüreğine sağlık diyor ve teşekkür ediyorum.

2 yorum:

  1. benim aldığım boyut XL idi. Bana uzunluk olarak ideal, lakin çap ve hacim olarak biraz büyük geldi. bir daha da alırsam kulplu değil, çubuklu kesilebilir model alırım. Alışınca insan keser atar hiç değilse.

    YanıtlaSil
  2. Ben de mestrüal kap kullanmaya başladım. Evet içine bir şeyler sokmak kaba ve tuhaf geliyor belki ama kanın cilde temas etmeyişi büyük bir konfor, keşke evlendikten hemen sonra tanısaydım bu kapları. Onu kullandıktan sonra insan onsuz geçen zamana üzülüyor

    YanıtlaSil

Bloguma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.